Storørreten få vet om.. 


Det er ikke mer enn noen få år siden vi hadde en diskusjon i styret på hvorvidt det fantes en storørretstamme i Meierelva/Fareelva. Noen som hadde mer greie på dette enn oss andre hevdet at denne forlengst var utdød. Men så dukket den jommen opp igjen..

Visste du at noen av verdens største ørreter bor like i nærheten, i innsjøen Bandak i Telemark?* De gyter i Tokkeåi. Antallet storfisker er redusert betydelig de siste tiårene. I 2011 begynte man å ta grep for å bevare storørretstammen. Du kan lese mer om Bandakørreten på http://bandakkanalen.no/fiske/. Tilbake til vår storørretstamme..

Det ble som tidligere nevnt,  påstått at det ikke lenger finnes noen storørretstamme på strekningen fra Skotfoss til Skien. Men fangstrapportene de siste årene beviser det motsatte. De er neppe mange, men de finnes. Vi forteller ikke dette for at du skal hjelpe oss med å fiske opp resten av stammen, snarere tvert i mot! Vi ønsker at du som bruker gjerne skal slippe ørreten ut igjen dersom du får en rugg på kroken. På den måten kan du hjelpe oss med å bevare stammen. I dag har jo de fleste med seg opptil flere kameraer på fisketuren. Videre er det få som fisker fordi de trenger mat. Tipset vårt er derfor å veie den, ta bilder av den(og deg) og deretter sette den varsomt ut igjen!

Vi fikk tilsendt dette flotte bilde av en av Meierelva mest flittige brukere, Jon Ole Nordskog. Han er på elva nesten døgnet rundt og 01.juni i år fikk han denne flotte brunørreten. Vekten er anslått til ca 2,4 kg og de som har greie på det tipper at den kan være mellom 9 og 13 år gammel! Ganske sprøtt å tenke på at det lever så stor ørret rett utenfor stuedøra vår!

Jon Ole Nordskog med storørret tatt i Meierelva 01.06.2013. Fisken ble satt ut igjen etter fotograferingen slik at flere kan få gleden av å få en storørret på kroken.

 

Fredrik Nilsen med storørret tatt i 2011 ved bakkestranden

Foreløpig den største ørreten vi vet om, en rugg på 4,2 kg tatt ved Elstrøm i 2010, desverre avlivet.

Kjøp gjerne et fiskekort og kom å forsøk deg på størørreten få vet om, men sett den gjerne ut igjen når øyeblikket er foreviget!

*Referert fra Lars&Lars sin nettside